Jdi na obsah Jdi na menu
 


vlastní stránky na: www.alenahola.cz

Tipy a trendy

 

 

Co odkryly trendy na podzim a zimu 2011/2012?

   Především se hojně objevuje silueta X, což znamená výrazná ramena, úzký pas a široké sukně. Protikladem je silueta I, kterou podtrhují přiléhavé halenky a úzké sukně. Také délky se nám prodloužily..ke kolenům a delší. To je výraz noblesy a elegance. A pokud zvolíte střih do pasu a navíc ozdobíte originálním páskem, prodlouží vám to opticky nožky. Pro postavy s širšími boky se lépe hodí první varianty. Nádherný nadčasový kabát v kvalitním zpracování můžete také doladit opaskem sjednoceným s ostatními doplňky. A široké sukně znamenají opravdu široké...i v případě kabátů a trenčkotů. Musí se okolo vašich nohou vlnit!

   Barvičky nadcházející sezony jsou záhadné, romantické, přirozené. Můžete kombinovat odstíny světle modré, středně modré a šedé nebo stříbrné spolu s hřejivou korálovou, nebo lososovou. Pokud jste pro výraznější odstíny, pak v této kategorii vedou tmavé tóny, pro luxusnější vzhled pak s kapkou rafinovaného jemného lesku. Volte pouze temně modrou, temně fialovou nebo bordó a tmavě zelenou. Na slavnostnější příležitost se můžete rozzářit pomocí stříbřitých doplňků. Pro pragmatičky, které nerady experimentují jsou připraveny přírodní odstíny medové, rezavé, čokoládové, v kombinaci s tmavě modrou, nenápadným odstínem zelené, nebo cihlové barvy.

 

A pánové?

   Můžete si vybrat štíhlé siluety, kde vynikne vaše postava…košile, saka, kalhoty, nebo volnější styl se sportovními saky a kabáty. Užší nohavice jsou ale podmínkou! Typická silueta Y, která vyzdvihne vaši figuru nikdy nezklame. Stále častěji jsou v trendech pro pány různé propínací pulovry. Nebojte se jich, jsou velice praktické, a ty huňaté s širokým límcem vás navíc báječně zahřejí v zimních plískanicích. A kabátů se nebojte, moc vám mužům sluší!

   V barvách dominují zemité tóny hnědé, khaki a šedé doplněné barevnými kontrasty tmavě žluté, oranžové, modré a mentolově zelené.

 

Také se těšíte na jaro?

Já také...o to víc, jelikož bude plné barev a jejich kombinací jako nikdy předtím! Objevují se nové tóny pro základní barvy - můžete si je představit jako ranní červánky, brzké ráno u písčité pláže, nebo louku plnou květin. Tyto barvy Vám dodají optimismus a dobrou náladu, a když si je oblékneme všichni, tak se vytratí i klasická šeď z našich ulicí...konečně! Stále více se začíná objevovat netradiční kombinace materiálů - šifony a organzy na jemné šaty a sukně, halenky, které nepatrně zahalí sáčka nebo kalhoty bavlněných a směsových forem. Stále více také můžeme narazit na ohrnování nohavic u kalhot a to jak v dámské, tak i v pánské módě. Výhoda v parných dnech ve městě - už se nemusíte upejpat a ohrnujte! :o) Ale pozor, tento fígl má své kouzlo jen u těch správných kousků!

inspirace na www.fashiontrendsetter.com

 

Pomalu začínáme vítat zimní trendy

Krásné léto si můžeme ještě užívat, a vychutnat si poslední srpnové sluníčko. S nadcházející sezonou se totiž rozjede nová etapa trendů, která nám pomůže přestát podzimní chmurné dny i pohodové večery. Také v obchodech si můžete vychutnat poslední slevy a objevit pěkné kousky za super ceny... Výlohy se pozvolna začínají zbarvovat podle nových barevných trnedů, a my jsme plni očekávání, jaká že móda nás tentokrát bude bavit!

Podle prvních náznaků střihů a barevných kolekcí návrhářů a trendových článků se těšme na variace kabátů a kabátků, podzimních trenčkotů, které mají díky návrhářům čím dál tím zajímavější střihové variace a siluety. Zkrácené délky, Balonové nabírání, velké kapsy...spousta zajímavých věciček, které ozvláštní nejeden kousek. Důležitou roli bude hrát i denim. A kalhoty už nebudou klasické kalhoty - tady se také experimentuje jak ve střizích, tak se siluetou a detaily. No zkrátka máme se nač těšit! :o)

Co barvy?! Parádní tóny zemitých odstínů hnědé, šedé a zlatavé v doprovodu s příjemnými kontrasty a akcenty barev jako je tmavá korálová, královská modř, nebo opět petrolejová. Velké zastoupení bude mít tajemná purpurová..

Co pro dámy, také tak pro pány. Nikdo se ničeho nebojte a probuďte v sobě módní gurmány!

 

 

Léto a jeho barvy

   Tak pozor, po dlouhé zimě, které vévodily tlumené odstíny khaki, fialové a šedé jsou pro sezonu jaro/léto 2010 více než cokoliv jiného důležité barvy! Dominují odstíny sytých a výrazných tónů zelené, žluté a pastelové odstíny jako jsou korálová červená, která se kombinuje s modrou a starorůžová, která je stavebním kamenem romantického stylu s volánky a řasením. Aktuální je také stále trikolora námořnického stylu. Kromě těchto barevných kombinací se objevují květinové vzory připomínající přelom osmdesátých a devadesátých let, ale samozřejmě stylizované a v pojetí moderních střihů. Retro vede!
Tak příjemné léto! :o)

 

UPOZORNĚNÍ

   Nedávno jsem byla svou známou upozorněna na to, že se mnozí lidé nevědomky dopouštějí velké chyby...ani to není chyba jako spíš neznalost. Je vidět, že český národ ještě není v módní branži zdaleka tak suveréní. A když jsem se na to sma zaměřila....zjistila jsem že opravdu...Většina z vás, co si koupí nějaký ten módní kousek kabátu nebo trenčkotu, a to jak dámy, tak páni, nechávají rozparek sešitý provizorně křížovým stehem. Prosím pokud naleznete takový kříž i u svého kabátu, okamžitě ho vypárejte. Slouží to jedině tomu, aby na rozparku nevznikly ohyby při cestě od výroby k zákazníkovi. Aby krásně držel tvar. Tak a je to. Vše vysvětleno :o)

 

Léto 2009

Horkých letních dnů bude přibývat (doufejme :)) tak se musíme patřičně přizpůsobit i letním módním trendům...každé léto si jistě pořizujete nějaký zbrusu nový, trendový kousek, ve kterém se v letních slunečních paprscích můžete náležitě předvést. Proč taky ne, užívejme si ten pocit, kdy jsme konečně odhodili (a to jak ženy, tak muži) poslední vrstvy oblečení, díky kterým jsme byli zahaleni od hlavy až k patě. A to doslova. Pro ženy budou prfektní volbou jednoduché šaty se zajímavým detailem, ušité z kvalitního materiálu. Při výběru je velice důležitý materiál, jelikož jeho vlastnosti podstatně ovlivňují celkový dojem. Zkuste si jednou udělat radost a pořídit si letní šaty např. z hedvábí...užijete si pocit luxusu, po ulici se budete div ne vznášet a navíc v létě vzdušnějšího materiálu nenaleznete ;o) pokud zvolíte střídmý střih a vhodnou barvu, získáte nadčasový kousek. Letošním hitem jsou také dlouhé šaty z jemné vzdušné bavlny na ramínka, s velmi širokou bohatou sukní. Jsou velmi pohodlné, ale nejsem si jista zda jsou také tak praktické. 

Pánové můžou vsadit na capri kalhoty a různé kraťasy z materiálů se zajímavými vzory. Mohu doporučit kostku, ale pozor na velké hawai květy na vašich plavkách, které už jsou poněkud passé. Zkuste geometrické vzory nebo barvy. K jednobarevné variantě se odvažte s výběrem trička. V trendu jsou všelijaké barevné potisky, obrázky a vtipné nápisy...

 

 

Podzim/zima 08/09

V nadcházející sezoně se nám oproti té loňské nepatrně změní barevná paletka. Barevné nuance sytých výrazných odstínů, jako jsou temně modrá, fialová nebo petrolejová, zůstávají, jen se mění jejich vzhled. Dostává se jim náboj s lehkým efektním odleskem, tajemným třpytem a jemnou optickou hrou světel. Do popředí se ovšem dostává výraznější paleta barev s fuchsiovou, oranžovou, šťavnatou zelenou a žlutou. Pokud se ve výraznývh odstínech necítíte nejlépe, je tu pro vás varianta č.2 s jemnými přírodními odstíny od žlutavé po jemnou zelenomodrou. Tyto odstíny se velmi podobají těm z letní sezony. Ve variantě číslo tři se objevují valéry v odstínech šedé, stříbřitě modré a tzv.antracitové. V případě, že nejste příliš výrazný typ, stačí, když svůj outfit laděný do šedých odstínů oživíte nějakým akcentem v barvě, která vám mimořádně sluší. Nejlépe aby byla co nejblíže k obličeji. Tím Vás rozzáří.

Střihově se posuneme do tvarů nabíraných a volných kabátů a sáček. Pak je ovšem potřeba vyvážit tento look přiléhavou siluetou spodní části postavy, čili přiléhavou rovnou sukní nebo úzkými jeansy, které jsou stále módní nejen do kozaček, ale také k perfektním botkám na vyšším podpatku.

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

















foto: www.fashiontrendsetter.com

Jaro/léto 2008

Barvy léta

Když se řekne.....

Už jste si jistě všimli, že móda se neustále vrací s šatníkem, který byl moderní před x-lety. Nicméně to, co ho dělá znovu módní, je chytrá přeměna do dnešího stylu. Střihy se upravují, délky se mění, a v neposlední řadě také vzory, a barvy.

Proto, pokud se někde dočtete, že je znovu módní určitý styl, nebo barevnost, vždy mějte na paměti, že se musí vyrovnat dnešním trendům. (pokud se dočtete, že je módní např. květinový vzor -viz níže- v žádném případě nevytahujte sukni s květinovým potiskem kterou máte ve skříni pěkných pár let. I když předpokládám, že tohle už se v dnešní době netraduje. Motivy se mění díky návrhářům a stejně tak se mění také barvy. V případě, že jsou letos v létě mimo jiné hitem pastelové barvy, neznamená to, že si můžete představit klasickou bleděmodrou nebo broskvovou. Na následující paletce názorně uvidíte rozdíly mezi tóny barevnic, a kterým klasickým barvám se raději vyhnout...

 

 

Obrazek

 

 

PLAVEČKY!!!!

Asi namítnete, co vám chci poradit v plavkách, když u nás je výběr plavek naprosto nedostačující... no nicméně se můžeme pokochat krásnými plavečkami a třeba se někdo inspiruje a založí kvalitní českou firmu s výběrem krásných plavek...;o)

Tak tedy, víme, že české ženy mají plnější tvary, ale právě ty se můžou krásně vyjímat v dobře zvoleném stylu...

Obrazek

Obrazek

 

plavky v celku můžou působit
dobře díky designu

 

 

 

 

 

Obrazek








toto jsou ideální plavky, pokud nemáte příliš výrazný pas. Díky výkrojům působí pas opticky štíhleji.

 





Obrazek






pokud máte drobnou postavu, tyto veselé plavečky vám padnou jako ulité





 

 

nosíte-li ráda plavky vcelku, ale máte menší prsa, ideální je zvýraznit tento nedostatek kontrastem...Obrazek

dvoudílná varianta k menšímu poprsí...

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek









pro postavy s větším poprsím nemusí být jedinou alternativou nudné plavky s kosticemi...detail dělá celek!

 

 

 


foto: www.swimwearboutique.com



 

Ták a máme tu jaro a můžeme se těšit na léto...

  Co nás čeká a nemine v létě? No, v módě to určitě bude veselo, protože přichází na řadu barvičky, a to pastelové. Takže všechny pochmurné kousky vašeho šatníku nechte pěkně schované ve skříni a těšte se z dobré nálady, které vám budou letošní věci navozovat.

Oblečení má být lehké, vzdušné, takže se v něm budete cítit pohodlně. A letos nesmí chybět jakýkoliv módní kousek s květinovým vzorem!

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj foto: www.style.com

 


 

 

 

Také něco pro pány

Nedávno jsem dostala takovou připomíku, že někdy i muži potřebují trochu ujasnit co je vlastně ,,v kurzu''. Zaměřuji se spíše na dámskou módu, ale myslím že občas sem můžu přihodit také něco pro pány...

Obrazek



Takže co se barev týče, jsou podobné jako u dámské módy, tzn. oranžová, modrá, zelená, fialová, žlutá a červená. Ale výrazně je zastoupena kombinace černé s šedou. Jinak barev se vůbec nebojte, naopak...ale nikdy nekombinujte více jak tři barvy, to samozřejmě platí všeobecně pro módu.
Vrstvení - to je hlavní krédo, Dlouhé tričko, přez něj lehčí svetr a na to sportovní sako. K tomu jeansy a můžete vyrazit.O doplňky se postarají klobouky, pásky, také šály nejméně desetkrát omotané kolem krku....a samozřejmě nejrůznější brašny a tašky napříč přez rameno.
 
 

 

 

 

 

Vděčná klasika

Jestli chcete být módní a nemáte dost odvahy ani financí na experimentování, pořiďte si černý kabátek zajímavého střihu a jednobarevné svetříky s rolákem nebo šátky v módních barvách oranžové, královské žluté, sytě zelené, červené nebo sytě tmavě modré. Tyto barvy na černém podkladě perfektně vyniknou a rozzáří vás. A doplňky můžete kombinovat s příslušnou barvou a nebo zvolte klidně černou klasiku.

 


Jestli si lámete hlavu s tím co mamině nebo starší ségře pod stromeček, zkuste seObrazek
mrknout po megašále. Je to hitovka nejen letošní zimy. Maximální rozměry a jednotná barva - módní bude červená, hnědá, krémová,tmavě modrá a černá klasika. Na podzim nebo na jaře se omotá přez svetřík kolem ramen a zpět dozadu a máte perfektní náhradu ponča.

 



Tohle už je opravdu
pro milovníky módy

Obrazek

 

Foto z webu moda.cz

 

 

 

 

 

 

 

Trendy podzim /zima 2007/2008

Takže to vezmeme pěkně vrstvu po vrstvě... do módy se vrací prodloužené délky, a to se týká i lehkých svetříků. Ovšem nesmí zaniknout ženská silueta, a naopak si můžete pohrát s délkou rukávů a v případě jednobarevných kousků nesmí chybět pásek. Samozřejmě lepší než džíny budou punčocháče v černé barvě a o teploučko se postarají podkolenky, které ovšem změnily design z vlněných na jemně pletené. Teď přejděme ke kabátkům...u těch dominuje silueta písmene "A" a to jak u spodní délky, tak u rukávů. Jinak se nově objevuje také silueta ,,O,, a ,,X,,. Velké knoflíky, přepásání, kapsy, žádný minimalismus...

ObrazekTohle byl jeden z příkladů. Samozřejmě že všem nemusí slušet nejnovější módní výstřelky, ale můžete se jimi nechat inspirovat...

Materiálům vévodí pletenina s různě velkými oky, tvíd a jiné vlněné materiály, ale i materiály s odlesky. Obrazek

 

Doplňky se nesou v duchu retra...hlavně lakované boty a kabelky.

 

A barevně se nacházíme v odstínech šedi....Šedá je pro tuto sezonu základem šatníku, dále šedomodrá/zelená i oranžovošedá, doplněné o výraznou fialovou, petrolejovou, modrou, červenou a zelenou.